İTÜ Mezun Bülteni Nisan - Temmuz 2013, Sayı: 7

 
   
         
         
     
   
  İTÜ’LÜLER 240. YIL İTÜ GÜNÜ’NDE BULUŞTU...  
  Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi, 24 - 25 Mayıs’ta düzenlenen İTÜ Günü’nde buluştu. Bu sene 240. yılını kutlayan üniversitenin bu özel gününde ayrıca İTÜ Günü Töreni düzenlenerek, eski dönem mezunlar ve İTÜ mensupları ve İTÜ’ye sene içerisinde bağışta bulunan kişiler ve kurumlar ödüllendirildi.  
  Devamını Oku »  
 
 
 
 
     
       
     
 

REKTÖRÜMÜZDEN MESAJ
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın İTÜ Mezunlarına mesajı
 
Devamını Oku »
 
 
 
"İTÜ-MEZUNUNDAN ÖĞRENCİSİNE" Adlı Burs Destek Projemiz Başladı
Sizin yolunuzdan ilerleyerek, İTÜ'lü olma arzusu ile Türkiye'nin dört bir yanından İTÜ'ye gelmiş olan ve maddi zorluklar içinde okumaya çalışan öğrencilerimiz sizlerden destek bekliyor.

Onların eğitimlerine destek, yollarına ışık olmak ister misiniz?

 
Destek olmak için tıklayınız »
 
 
     
       
     
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  MADEN FAKÜLTESİ 60 YAŞINDA   23 NİSAN İTÜ’DE COŞKUYLA KUTLANDI  
  İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nin 60. Kuruluş Yılı, Fakülte Binası Fuaye alanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.   İstanbul Teknik Üniversitesi Kreş ve Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. İTÜ’lü minikler, çocuk şarkıları söyleyerek eğlenip dans ettiler. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı da ziyaret eden öğrencilere, keyifli sohbetin ardından bayram sürprizleri ikram edildi.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 



Mezunumuz ile Röportaj:
Hasan ÖNDER
İTÜ Makine Mühendisliği 1993 yılı mezunu, DAIKIN Türkiye CEO’su ve DAIKIN EUROPE Yönetim Kurulu Üyesi Hasan ÖNDER ile başarılı kariyeri ve İTÜ'ye dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik...
 
Devamını Oku »
 
     
       
     
 
 
 
 
 
     
       
     
 



Mezunumuz ile Röportaj:
Murat GÜRHAN
ARI-Çekirdek 2012 3.sü, “NETA” grubu lideri, yeni mezunlarımızdan Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Murat GÜRHAN ile bu ses getiren girişimleri ve daha öğrencilik hayatında başarmış olduğu projeleri hakkında konuştuk.
 
Devamını Oku »
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Yücel Paşmakçı ve Ahmet Kocabıyık’a Fahri Doktora Unvanı Verildi   İTÜ MİAM Yılın En İyi Müzik Eğitim Kurumu Seçildi  
  İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bir geleneği haline gelen ve 1949 yılından beri ülkemizin önemli bilim ve sanat insanlarına verilen fahri doktora ünvanı bu sene Yücel Paşmakçı ve Ahmet Kocabıyık’a verildi.   Klasik müzik dergisi Andante’nin Beyoğlu Belediyesi işbirliği ve KÜSAV desteğiyle 24 farlı kategoride verilen “2013 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”ni kazanan sanatçılar açıklandı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Müzik Ödülleri”ne İTÜ’lü sanatçılar damgasını vurdu.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜ'DE ÜRETİLEN İKİNCİ UYDU “TURKSAT-3USAT” UZAYDA   TÜRKİYE'DE ARTIK YERLİ ÇİP ÜRETİLEBİLECEK  
  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından üretilen ikinci küp uydu TURKSAT-3USAT başarıyla uzaya fırlatıldı ve planlandığı şekilde yörüngesine yerleşti.   İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan İTÜ VLSI Ölçme Laboratuvarı, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından hizmete açıldı.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
TÜRKİYE'DE ULUSAL MEMBRAN TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ (Röportaj: MEM-TEK Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU)
MEM-TEK Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Türkiye İlki başarılı projeleri ve Merkezin işleyişiyle ilgili sorularımızı yanıtladı.
 
Devamını Oku »
 
 
     
       
     
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği Geleneksel İTÜ Gezisini Gerçekleştirdiler   İTÜLÜ'ler Birliği İzmir Mezunlar Derneği Üniversite Adayı Egeli Öğrencilerle Buluştu  
  Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği geleneksel olarak düzenlediği İstanbul-İTÜ gezisini, bu yıl 19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdi. Dernek kurucu ve üyeleri ile Gaziantepli İTÜLÜ öğrencilerinin katıldığı toplantılarda Gaziantepli İTÜ Öğretim Üyeleri ve İTÜLÜ Yöneticiler İTÜ Maslak kampüsünde bir araya geldiler.   Derneğimiz, her sene olduğu gibi bu yıl da büyük bir özveriyle Üniversiteye hazırlanan aday öğrencileri okullarında ve dershanelerinde bilgilendirme amaçlı tanıtım ziyaretlerinde bulunmaya devam ediyorlar...  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜLÜ’ler Birliği Ankara Mezunlar Derneği üyelerimiz Marmaray İnşaat çalışmalarını Yerinde Gördü   Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği 5.Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı  
  Ankara Mezunlar Derneği üyelerimiz tarafından da ilgi ile takip edilen proje geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir teknik geziyle yerinde görüldü...   Gaziantep İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği 5. Olağan Genel Kurulunu yaptı.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜ Birlik(ANKARA) Türk Sanat Müziği Koro Konseri   İTÜ IEEE Öğrenci Kolu Başarılı Organizasyonlarına Devam Ediyor  
  İTÜ Birlik Türk Sanat Müziği Korosu, geleneksel yılsonu konserini Hasan EYLEN Şefliğinde ve 21 Mayıs 2013 tarihinde, Ankara Üniversitesi Morfoloji Enstitüsü Abdulkadir Noyan konferans salonunda verdi.   İTÜ IEEE Öğrenci Kolu her dönem olduğu gibi başarılı projelere imza atmaya devam ediyor.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜ NATO ÇALIŞTAYINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI   SESAR ÇALIŞTAYI İTÜ’DE DÜZENLENDİ  
  İstanbul Teknik Üniversitesi liderliğinde yürütülen NATO Çalıştayı 03-05 Nisan 2013 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.   İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 20-21 Mart 2013 tarihleri arasında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) desteği ile gerçekleştirilecek olan Avrupa Tek Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) Ortak Girişimi Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Elektrik Dağıtım Otomasyonu Laboratuvarı Açıldı   Türkiye Offshore Enerji Konferansı Yapıldı  
  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Elektrik Tesisleri Laboratuvarı Siemens’in desteği ile yenilenerek “Elektrik Dağıtım Otomasyonu Laboratuvarı” adı altında tekrar hizmete girdi.   İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Offshore Enerji Konferansı, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜDF EĞİTİM GEMİSİ ÇANAKKALE’DE   İTÜ 240. Yıl Pulu ve Zarfı İTÜ Ayazağa PTT Şubesinde  
  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıldönümü   240. yıl pulu zarfı ve ilk gün damgası emisyona çıkıp satışa sunulmuştur.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 



Mezun kartı almak için başvurunuz.


Sosyal Medya'dan Bizi Takip Edin



http://www.facebook.com/ITUMezunlarOfisi


https://twitter.com/itu_mbs

 

 
 

Bu e-postayı yanıtlamayınız. Bize sormak istedikleriniz, fikir ve önerileriniz için İTÜ Mezunlarla İletişim Ofisi ile bağlantıya geçebilirsiniz: http://mbs.itu.edu.tr/Iletisim.aspx
Bu e-postanın size isteğiniz dışında gönderildiğini düşünüyorsanız şikayetlerinizi mezun@itu.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.
Bu mesaj size İTÜ Mezun Bilgi Sistemi'ne kayıt olduğunuz için İTÜ Mezunlarla İletişim Ofisi tarafından gönderilmiştir. İTÜ Mezun Bilgi Sistemi üyelerinin bilgilerinin gizliliğine saygı gösterir.

İTÜ Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Eski Rektörlük Binası,
Kat: 2, Maslak, İstanbul
mezun@itu.edu.tr Tel: (212) 285 30 80

 

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80