Koordinatörümüzden Mesaj

Değerli İTÜ Mezunları,

Bir kurumun tarihsel bütünlüğü düşünüldüğünde, varlığıyla bıraktığı etkiyi değerlendirirken neler yaptığına, var olduğu dünyayı nasıl değiştirdiğine bakmak gerekir. İTÜ, 239 yıllık geçmişi ile yüzyıllardır sürekli değişimin ve gelişimin öncüsü olmuştur. İTÜ'nün bu başarısındaki en büyük motivasyonlarından biri, şüphesiz ki mezunlarının yaptığı başarılı çalışmalardır.

Bugün; İTÜ, adı duyulduğunda insanların kafasında bir “başarı algısı” yaratıyorsa, bunda üniversiteyi oluşturan diğer unsurlarla birlikte, bu bütünün ayrılmaz bir parçası olan mezunlar başta pay sahibidir.  Konumu, durumu ne olursa olsun; "mezun" bir üniversitenin başarı simgesidir. İstanbul Teknik Üniversitesi, yöneldiği her alanda asırlardır başarı göstermiş, birçok değerli mezun vermiş ve bu mezunlarla üniversitemiz arasındaki güçlü bağın korunmasına her daim büyük önem verilmiştir. İTÜ bünyesinde gerçekleştirilen hemen her projede de mezunlarımızın desteği oldukça önemli bir yer tutmuş,  bu da Üniversitemizin bugünlere taşınmasında önemli bir yer teşkil etmiştir.

Aynı zamanda mezunu olduğum bu yüce kurumun bir parçası olmanın gururunu yaşarken, İTÜ İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği bölümündeki öğretim üyeliği ve İTÜ Rektörlüğü Genel Sekreter Yardımcılığı İdari Görevimin yanı sıra “Mezunlarla İletişim Ofisi Koordinatörlüğü” görevini eş zamanlı yürütüyor olmanın gururunu da siz değerli mezunlarımızla paylaşmak isterim.

İTÜ Mezunlarla İletişim Ofisi, üniversitemizin bu köklü camiasını bir arada tutmak ve mezunların üniversite ile olan ilişkisini devam ettirmek amacıyla çıktığı yola bugün de sizlerin destekleriyle devam etmektedir. Üniversitemiz çatısı altındaki birimimizin kurumsallığını bir üst seviyeye taşımak, imajını güçlendirmek ve sizlere daha kaliteli bir hizmet sunmak adına önümüzdeki çalışma döneminde, hedeflerimize doğru ilerlerken, “Farkındalık, Olgunluk, Öz Disiplin ve Bütünlük” değer yargıları ve “Yeni Yüzyılda Yine İTÜ” vizyonu doğrultusunda,  bütün mezunlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi arzuluyoruz. Bu yeni dönemde, ilk amacımız, mezunlarımızın birbirleriyle, üniversiteyle ve öğrencilerle olan ilişkilerini daha nitelikli hale getirerek, düzenleyeceğimiz organizasyonlarla sürekli kılmak; mezunlarımıza kariyer desteği sağlamak, iletişim mekanizmalarımızın değerini ve kalitesini mümkün olan en üst seviyeye taşımaktır. Ayrıca; aynı zamanda yürütmekte olduğum Yurt ve Burs Ofisi Koordinatörlüğümün sorumluluğu gereğince; İTÜ'lü olma hayali ile Türkiye'nin dört bir yanından üniversitemize gelen öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda yurt sağlanması için kaynak yaratmak ve onlara burs imkânı sağlayarak, kaliteli bir eğitim almaya devam etmelerini olanaklı kılmak birincil hedeflerimizi oluşturmaktadır. Tüm bu hedefler doğrultusundaki verimli çalışmalar sizlerin de desteğiyle mümkündür.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi size düzenli olarak  e-bültenlerimiz, Facebook ve Twitter hesabımız ayrıca; Web Sitemiz üzerinden ulaştırmaya devam edeceğiz.

Değerli İTÜ Mezunu,

Sizler için hazırlamış olduğumuz e-bültenimizi yeni formatıyla bilgilerinize sunarken, hep birlikte başarılı bir çalışma dönemi gerçekleştireceğimizi ümit ediyor, her türlü görüş, talep öneri ya da eleştirinizi ofis iletişim adreslerimizden tarafımıza iletmenizi rica ediyorum.

Bilgi ve birikimleriniz ile görüş ve önerileriniz bizler için hep ışık olacaktır. Üniversitemizi yarınlara taşımadaki katkı ve destekleriniz için teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla,
Doç. Dr. Mustafa Sait YAZGAN
İTÜ Genel Sekreter Yardımcısı
Mezunlarla İletişim Ofisi&Yurt ve Burs Ofisi Koordinatörü

 

 

 


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80