İTÜ'nün İnsansız Denizaltısı Yarı Finalde

22-28 Temmuz tarihleri arasında Amerika’nın San Diego şehrinde SSC PACIFIC TRANSDEC (SPAWAR) askeri tesislerinde düzenlenen 16. Uluslararası Otonom Su Altı Araçları (AUVSI Robosub13) Yarışmasında Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek ekip olan İTÜ AUVTECH Otonom Su Altı Aracı Proje Takımı yarı finale çıkmayı başardı.



Amerika, Rusya, Japonya, Çin ve Kanada gibi dünyanın birçok değişik ülkesinden katılımcının olduğu yarışmaya 2011-2012 öğretim yılında Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde kurulan AUVTECH takımı bu sene ikinci kez katıldı. Milper Pervane Teknolojileri A.Ş. nin ana sponsorluğunda ve üniversitemiz ile Promatech ve Lima Bilgisayar’ın yardımlarıyla lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan ekibin özellikle bu yıl tasarladıkları otonom su altı aracı (insansız denizaltı) yarışma jurisinin ve diğer ekiplerin de dikkatini çekti. Bir hafta boyunca devam eden yarışlarda birinciliği Amerika’dan Cornell üniversitesi aldı. Yarışmaya dünyanın birçok ülkesinden üniversite ekipleri ile bazı robot şirketleri de katıldı. 

AUVTECH ekibi 2013-2014 yılında da ekibe katılmak isteyen öğrencileri bekliyor. Konu ile ilgili iletişim için ise auvtech@itu.edu.tr adresi kullanılabilir.


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80