Şampiyon piste çıktı…"Hydrobee"

TÜBİTAK’ın bu yıl 9.sunu düzenlediği “Alternatif Enerjili Araç Yarışları” 20-25 Ağustos 2013 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilri,. 40 üniversiteden 56 takım toplam 62 aracın katılacağı yarışlarda Üniversitemizi geçtiğimiz yılın şampiyonu İTÜ Hydrobee Takımı “Hydrobee”  isimli araçlarıyla temsil etti.



Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin bu alandaki fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla düzenlenen Formula G Güneş Enerjili Araç Yarışları'na bu yıl 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'na ise 22 takım ve 23 araç katıldı.

Geçen yıl düzenlenen yarışlarda Hidromobil kategorisinde  “Hidrobee” ile birinci olan İTÜ Hydrobee Takım Kaptanı Fikri Elmas bu yılda iddialı bir yarış çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yarış gününe dinamik bir şekilde hazır olmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Elmas, İTÜ camiasını kendilerine destek vermek üzere TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2013' ü izlemeye davet edildi.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'ndeki yarışlar, 20 Ağustos'ta kayıt işlemleri ile başladı. Teknik kontrol ve test sürüşlerinin ardından 24 Ağustos Cumartesi günü sıralama turları ve yarı final yapıldı. 25 Ağustos Pazar günü ise ilk olarak saat 13.00'de Formula G., saat 14.30'da da Hidromobil Yarışları gerçekleştirildi. Her iki kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere de 5 bin TL para ödülü ile madalya verilecek. Tasarım ve Kurul Özel Ödülü olarak ise takım başına 5 bin TL verildi.

İşte, İTÜ Alternatif Enerji Topluluğu Hydrobee Ekibi

Akademik Sorumlu: Dr. Azmi DEMİREL

Takım Kaptanı: Fikri ELMAS

Pilot: Zeynep KARA

Üye: Gürcan GÜRAY

Üye: Emre GÖNEN

Üye: Fatih ASLAN


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80