İTÜ ile Elvan Şirketler Grubu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Elvan Şirketler Grubu arasında üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı.

İTÜ Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör yardımcıları Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Prof.Dr. İbrahim Özkol, Prof.Dr. Ali Fuat Aydın, Kimya Metalurji Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beraat Özçelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Tayfun Kındap,  Elvan Grup Şirketler Grup Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu ve şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

Protokol kapsamında, Elvan Grup tarafından İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin AR-GE çalışmaları maddi destek sunulacak ve bölüm öğrencilerine tez çalışmaları süresince Elvan Grup’un alt yapı kaynaklarını kullanma fırsatı sağlanacak. Ayrıca öğrencilerin master veya doktora tez konuları her iki kurum tarafından ortaklaşa belirlenecek.

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine gıda sanayinde çalışma fırsatı sunacak ve AR-GE projelerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak protokolü imzalamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karaca, “Bu tip sorumluluk sahibi projelerin sanayiyi geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmek açısından iyi bir köprü olduğunu düşünüyor ve bu işbirliklerinin artmasını diliyorum.” dedi.

Elvan Grup Şirketler Grup Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu ise İTÜ ile yapılan anlaşmanın şirketin Ar-Ge alanındaki politikalarının bir yansıması olduğunu belirtti. Sağlanan işbirliğiyle ürün geliştirme konusunda iki kurum arasında Ar-Ge projeleri yürütüleceğini ve üniversite öğrencilerine çeşitli iş imkânlarının sağlanacağını söyleyen Kadiroğlu, “Türkiye'nin ilk Ar-Ge merkezi kuran gıda firmasıyız. Bu işbirliği her iki kurum için de çok başarılı süreçlerin başlangıcı olacaktır şekerleme ve unlu mamüllerle ilgili elimizde proje yoğunluğu var. Bunları İTÜ ile beraber şekillendireceğiz" şeklinde konuştu.

İTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Beraat Özçelik de iş birliğinin yüksek lisans ve doktora öğrencileri için hazırlandığını belirterek, iş birliğiyle bolca Ar-Ge çalışması, yapacaklarını gıda sanayiine yönelik ürün bazında farklı lezzetlerin sunulması için çalışacaklarını söyledi.


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80