Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” İTÜ’de Gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90.yılını kutlamak ve Ulu Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75. yılında anmak üzere düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk Günleri" etkinlikleri Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni ile başladı.



İTÜ Ayazağa Kampüsünde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Genel Sekreter Doç. Dr. Tayfun Kındap, İTÜ Vakfı Genel Sekreteri Kenan Çolpan ile İTÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Prof. Dr. Ali Fuat Aydın tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın birlik, beraberlik ve coşku dolu bir ortamda geçmesi temennilerinde bulundu.



Cumhuriyet coşkusu, İTÜ’lülerin Türk Bayrakları ve meşalelerle Atatürk Anıtına yürümesi ile devam etti. 30 Ekim tarihinde saat 17.45’te başlayan yürüyüşe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. İTÜ’lüler yürüyüşün ardından gerçekleşen Maglata’nın konseri ile keyifli anlar yaşadı.

Etkinlikler kapsamında bugün ise ünlü besteci Timur Selçuk Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenecek söyleşide İTÜ’lülerle bir araya gelecek. Konser, spor, yarışma, söyleşi ve müzik dinletisini içeren etkinlikler, 10 Kasım tarihinde ebediyete intikalinin 75. yılında Ulu Önder Atatürk'ü anma töreni ile sona erecek.


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80