İTÜ Mezun Bülteni Temmuz - Kasım 2013, Sayı: 8

 
   
         
         
     
   
  Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” İTÜ’de Gerçekleştirildi.  
  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90.yılını kutlamak ve Ulu Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75. yılında anmak üzere düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk Günleri" etkinlikleri Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni ile başladı.  
  Devamını Oku »  
 
 
 
 
     
       
     
 

 


REKTÖRÜMÜZDEN MESAJ

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın İTÜ Mezunlarına mesajı
 
Devamını Oku »
 
 
 
YÜKSEK PERFORMANSLI ELEKTRONİK ÖLÇÜMLER ARTIK TÜRKİYE'DE DE YAPILABİLECEK (Röportaj: Yrd. Doç. Dr. Devrim Yılmaz AKSIN)
“İTÜ VLSI LABS DURAN LEBLEBİCİ ÖLÇME LABORATUVARI” RF/karışık İşaret (rf/mixed signal) VLSI Ölçüm ve Karakterizasyon Laboratuvarı ve Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Devrim Yılmaz Aksın, Başarılı projeleri, bunların Türkiye ile Üniversitemiz açısından önemi ve merkezin işleyişiyle ilgili sorularımızı yanıtladı.
 
Devamını Oku »
 
 
     
       
     
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  1773 İTÜ Satış Mekânı Yeni Yerinde Hizmete Girdi   Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu’nun Yeni Projeleri Hayata Geçti  
  İTÜ Rektörlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İTÜ Kurumsal Kimlik ve Logolu Tasarım Ürünleri Komisyonu'nun öncülüğünde ve İTÜ Mezunları Derneği’nin katkılarıyla hayata geçirilen, 1773 İTÜ Satış Mekânı, Ayazağa Kampüsü Merkezi Derslik Binası’ndaki yeni yerinde hizmete girdi.   İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde bilim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu (BKSS) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
Mezunumuz ile Röportaj: Güney ADAK
İTÜ İnşaat Mühendisliği 2013 yılı mezunu, "Florida Quality Truss" Yönetim Kurulu Başkanı, Güney Adak'ın bugünkü kariyer hayatı ile vardığı nokta ve yürüdüğü hayat yolu tam anlamıyla bir başarı hikayesi...
Kendisi ile onun hayat öyküsü ve İTÜ'ye dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
Devamını Oku »
 
     
       
     
 
 
 
 
 
     
       
     
 
Mezunlarımız ile Röportaj: Fatih BİLGİN ve Doğuş YILDIZ
ARI-Çekirdek 2012 finalistlerinden “ABİDOS Bilişim Teknolojileri AŞ’nin Kurucu Ortakları ile şirketin hedefleri üzerine güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
Devamını Oku »
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Bilim Tarihi ve Felsefesi Seminerleri Başladı   Prof. Dr. Celal Şengör Harita Salonu Açıldı  
  İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nce düzenlenen Bilim Tarihi Seminerleri’nin ilki “Doğa Felsefesinden Modern Bilime - Bir Serüvenin Tarihi” adlı seminer ile başladı.   İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan Prof. Dr. Celal Şengör Harita Salonu ve Türkiye’nin ilk kartografya koleksiyonu, açılış töreniyle hizmete girdi.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜ’lüler Türk Müziği Korosu’nun 40. Yıl Konserinde Buluştu   İTÜ TMDK Yılın En iyi Türk Musikisi Kurumu seçildi.  
  İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 240. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türk Müziği konseri, 21 Ekim Pazartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.   Beyoğlu Belediyesi’nin, Türk Musikisi Vakfı ile birlikte geleneksel hale getirmeyi hedeflediği “Itri Klasik Türk Musikisi Ödülleri”nin ilki, Aya İrini Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 

İTÜ Gönüllülük Kulübü - Nar Harekatı Projesi
İTÜ Gönüllülük Kulübü "Nar Harekatı Projesi" kapsamında yaptığı başarılı işler ve yürüttükleri sosyal sorumluluk hareketi ile Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklarımıza ışık oluyor...
 
Devamını Oku »
 
 
     
       
     
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Tarihi Taşkışla Binası Restorasyonu Sürüyor   İTÜ Kütüphaneleri Zenginleşiyor  
  İstanbul'un en gözde tarihi binalarından biri olan ve Üniversitemiz tarafından Taşkışla Kampüsü olarak kullanılan "Taşkışla” binasının restorasyon çalışmaları devam ediyor.   İstanbul Teknik Üniversitesi kütüphanelerindeki yayın sayılarının arttırılmasına yönelik çalışmalar son zamanlarda hız kazandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Göknur Aslan, yayın arttırımına yönelik hedeflerden ve çalışmalarda izlenen yöntemden bahsetti.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Ankara Mezunlar Derneği Faaliyetlerine Devam Ediyor   10. Geleneksel İTÜ İzmir Mezunlar Derneği Çeşme Tekne Turu Yapıldı  
  Türk Sanat Müziği Koromuz Başlıyor   17 Ağustos 2013, Cumartesi günü İTÜİZDER’in Çeşme tekne turu gerçekleştirildi.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Maden Fakültesi Maden Açık Hava Müzesi ve Kimya Laboratuvarlarının Açılışı Yapıldı   İTÜ Elektrik Makinaları Laboratuvarı Yenilendi  
  Maden Fakültesi Maden Açık Hava Müzesi ve Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Kimya Laboratuvarları 18 Ekim 2013 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.   İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Elektrik Makinaları Laboratuvarı rektörlük ve çeşitli kuruluşların desteği ile yenilenerek hizmete girdi.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Boeing'den İTÜ Öğrencilerine Burs   Yaratıcılık Festivali Ödülü İTÜ’lünün  
  Boeing Türkiye’deki kapsamlı üniversite ilişkileri programını geliştirmek için İTÜ öğrencilerine burs veriyor.   25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde genç reklamcılar için düzenlenen Future 25 yarışmasında İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 2013 mezunu Nuri Gülver birinci oldu.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  İTÜ ile Elvan Şirketler Grubu İşbirliği Protokolü İmzaladı   Borlu Malzeme Uygulamaları Yetkinlik Merkezi İTÜ’de Açılacak  
  İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Elvan Şirketler Grubu arasında üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı.   İstanbul Teknik Üniversitesi ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) arasında 30.07.2013 tarihinde rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Enstitü Başkanı Dr. Şükrü Öztürk tarafından BOREN'de imzalanan işbirliği protokolü ile “BOREN Borlu Malzeme Uygulamaları Yetkinlik Merkezi” oluşturuldu.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Mühendislikte Felsefe   İTÜ Tercih Günleri  
  İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyelerinden Zekai Şen’in “Philosophical, Logical and Scientific Perspectives in Engineering” adlı kitabı yayınlandı.   İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından üniversite adayları için düzenlenen İTÜ Tercih Günleri sona erdi.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 
 
         
                 
                     
                 
         
     
         
  Şampiyon piste çıktı…"Hydrobee"   İTÜ'nün İnsansız Denizaltısı Yarı Finalde  
  TÜBİTAK’ın bu yıl 9.sunu düzenlediği “Alternatif Enerjili Araç Yarışları” 20-25 Ağustos 2013 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilri,. 40 üniversiteden 56 takım toplam 62 aracın katılacağı yarışlarda Üniversitemizi geçtiğimiz yılın şampiyonu İTÜ Hydrobee Takımı “Hydrobee” isimli araçlarıyla temsil etti.   22-28 Temmuz tarihleri arasında Amerika’nın San Diego şehrinde SSC PACIFIC TRANSDEC (SPAWAR) askeri tesislerinde düzenlenen 16. Uluslararası Otonom Su Altı Araçları (AUVSI Robosub13) Yarışmasında Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek ekip olan İTÜ AUVTECH Otonom Su Altı Aracı Proje Takımı yarı finale çıkmayı başardı.  
         
  Devamını Oku »   Devamını Oku »  
 
 

İTÜ Mezunlarla İletişim Ofisi

Sosyal Medya'dan Bizi Takip Edin


http://www.facebook.com/ITUMezunlarOfisi


https://twitter.com/itu_mbs


Mezun kartı almak için başvurunuz.

 
 

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80